Bodyline Beauty & More
pigmentvlekken

Bodyline Beauty & More

Hectorstraat 22
1076 PS Amsterdam
020 64 65 573
info@bodyline-amsterdam.nl

Pigmentvlekken

Bij pigmentvlekken of hyperpigmentatie is de aangedane huid door ophoping van pigment (een kleurstof die o.a. de huid kleur geeft), donkerder verkleurd dan de rest. Dit geeft een bruine, grijze of zelfs zwarte verkleuring van de huid. De aanmaak van pigment neemt toe onder invloed van hormonen en UV-straling. Over het algemeen zijn deze huidvlekken, die op het gehele lichaam kunnen voorkomen, onschuldig. Toch worden ze vaak, vooral in het gezicht, als ontsierend en daardoor storend ervaren. Onze behandelingen richten zich op de volgende pigmentvlekken:

  • Pigmentvlekken: door te veel blootstelling aan de zon of beter aan UV-straling ontstaan ophopingen van pigment, waardoor je donkere vlekken op de huid krijgt.
  • Zwangerschapsmasker (of melasma): er is sprake van een “overgevoelig” pigmentsysteem, waardoor teveel pigment aangemaakt wordt en de huid op betreffende plaatsen donker wordt. Vooral hormonale factoren maar ook blootstelling aan UV-straling spelen een belangrijke rol bij het ontstaan. Deze vorm van pigmentvlekken wordt vaak gezien bij zwangere vrouwen (vandaar de naam zwangerschapsmasker) en kan ook ontstaan of verergeren door gebruik van sommige anticonceptie pillen.
  • Ouderdomsvlekken (zonnevlekken of levervlekken): bruinige vlekjes op de huid van oudere mensen met een blank huidtype, die ontstaan op plekken die in de loop van de jaren veelvuldig blootgesteld zijn aan de zon en dus aan UV-straling.

Bodyline Beauty & More heeft effectieve behandelingen om de hierboven genoemde pigmentvlekken aan te pakken. Daarnaast kunnen wij u advies geven over de nodige dagelijkse verzorging, om uw huid in goede conditie te houden, uitdroging tegen te gaan, de huidfuncties te stimuleren en niet onbelangrijk de behandeling(en) te ondersteunen.

De volgende producten zijn te gebruiken bij pigmentvlekken. Deze kunt u bij ons in de salon kopen of hieronder bij ons bestellen: