Bodyline Beauty & More
ontharen

Bodyline Beauty & More

Hectorstraat 22
1076 PS Amsterdam
020 64 65 573
info@bodyline-amsterdam.nl

Ontharen

Ontharen is het verwijderen van ongewenste beharing op gezicht en lichaam. Ontharen is van alle tijden en wordt zowel bij vrouwen als bij mannen toegepast.
De ontharingsmethoden kunnen verdeeld worden in:

 • tijdelijk ontharen: epileren, harsen/waxen, scheren of m.b.v. ontharingscrème
 • permanent of definitief ontharen: elektrisch en met IPL laser

Bij Bodyline Beauty & More worden de volgende ontharingsmethoden toegepast:

Direct online een afspraak maken? Klik op de knop hiernaast!

Bel mij terug

Vul uw telefoonnummer hieronder in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

   

  Een medewerker spreken

  Liever direct iemand spreken voor een afspraak?
  Wij zijn bereikbaar op:

  020 64 65 573bel ons nu

  Epileren

  Epileren is het verwijderen van haar met inbegrip van de haarwortel. Omdat ook de haarwortel wordt verwijderd heeft het haar enkele weken nodig om weer aan te groeien en het huidoppervlak te bereiken en dus zichtbaar te worden. Veelal wordt epileren gedaan met behulp van een pincet. Epileren wordt doorgaans gebruikt om de wenkbrauwen bij te werken en weer in vorm te brengen, maar kan ook ingezet worden op andere plekken waar haargroei ongewenst is, zoals de bovenlip, de kin en de wangen van een vrouw, hoewel dergelijke haargroei vaak met hars wordt verwijderd. Epileren kan ervaren worden als pijnlijk en kan lichte irritatie van de huid veroorzaken.

  Harsen/Waxen

  Harsen is een methode waarbij evenals bij epileren het haar inclusief de wortel wordt verwijderd. In het algemeen komen de haartjes na gemiddeld 3 tot 8 weken weer terug. Harsen is een snelle en doeltreffende methode van ontharen die geschikt is voor o.a. benen, bikinilijn, oksels, bovenlip, kin, wangen, rug en wenkbrauwen. Warme hars wordt aangebracht op de te behandelen stukken huid. Hierover wordt een strip gelegd, die vervolgens met een korte resolute beweging de hars inclusief de haren met haarwortel van de huid trekt. Deze manier van ontharen kan als pijnlijk ervaren worden. Bij regelmatig harsen worden de haartjes die terugkomen dunner en zachter en het aantal haartjes dat terug komt kan steeds minder in aantal worden.

  Elektrisch ontharen

  Elektrisch ontharen is een definitieve manier van ontharen met een geringe kans op terugkeer van de haargroei. Elektrisch ontharen kan toegepast worden op het gezicht, de armen, benen, borst, rug en voor de bikinilijn. Bij deze methode wordt een minuscuul steriel naaldje langs het haar tot de haarwortel in het haarzakje geschoven. Door middel van een stroomstootje wordt de haarwortel zodanig verhit, dat deze wordt vernietigd en het haar moeiteloos uit de haarschacht verwijderd kan worden. Deze methode van ontharen heeft voor- en nadelen. De voordelen zijn dat deze methode definitief de haren verwijderd en dat zij geschikt is voor alle kleuren haar. De nadelen zijn dat het proces van ontharen lang duurt en er een groot aantal behandelingen nodig is, omdat haar voor haar apart behandeld moet worden. Daarnaast kan de behandeling als pijnlijk ervaren worden.

  IPL Laser ontharen

  Zowel IPL (Intense pulsed light) als Laser, werkt met lichtflitsen. Beide worden ingezet als behandeling voor definitief ontharen. Laser werkt met licht van slechts één golflengte en is daardoor specifieker en krachtiger, terwijl het licht van IPL meerdere golflengtes bestrijkt, waardoor een grotere oppervlakte met haar in één keer behandeld kan worden. Door de belichting worden de haarzakjes sterk verhit waardoor haarzakjes en haarwortels worden vernietigd en er geen haar meer gevormd kan worden. Doordat de vernietiging heel gericht plaatsvindt, blijft het omliggende weefsel onbeschadigd. Kortom, de ideale en veilige techniek tegen ongewenste haargroei! Wij kunnen alle soorten behandelen, zwart, bruin en donkerblond en tegenwoordig ook blond, rood en dons haar. Ook is de methode geschikt voor elk huidtype, zowel de lichte als de donkere huidskleur. IPL Laser kan toegepast worden op het gezicht, de armen, benen, borst, rug en voor de bikinilijn. Vanwege de haargroeicyclus zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

  Voorafgaand aan een behandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat uw wensen zijn, we doen een huid- en haaranalyse en we bespreken wat de mogelijkheden zijn. In overleg met u wordt er een “behandelplan” opgesteld. Veel behandelingen worden in kuurvorm aangeboden.

  Heeft u vragen over ontharen of over onze behandelingen? Bel of kom langs en maak een afspraak voor informatie of voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek! Wij geven u een advies op maat!

  Wilt u al onze behandelingen bekijken? Klik op de knop hiernaast!

  Wilt u liever telefonisch contact of per e-mail?
  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zsm contact met u op.

    

   Een medewerker spreken

   Liever direct iemand spreken voor een afspraak? Wij zijn bereikbaar op:

   020 64 65 573bel ons nu