couperose voor
couperose na

Bodyline Beauty & More

Stadionplein 7
1076 CE Amsterdam
020 64 65 573
info@bodyline-amsterdam.nl

Couperose

Couperose kenmerkt zich door rode vlekken en ontsierende uitgezette bloedvaatjes die voornamelijk op de wangen, neus en op de kin te zien zijn. Een couperose gevoelige huid is te omschrijven als rood, droog en gevoelig. Soms kan de aandoening gepaard gaan met branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden.

Een belangrijke oorzaak van couperose is erfelijkheid. Mensen met lichtere huidtypen hebben meer kans op het krijgen van couperose. Daarnaast is bekend dat factoren als zonblootstelling, temperatuurverschillen, inspanningen, stress, hete spijzen en dranken, specerijen, alcohol en chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes en zalven, couperose kunnen uitlokken of verergeren.

Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Meestal verschijnen de eerste tekenen vanaf 30 jaar. Hoewel het een volkomen onschuldig verschijnsel is, kan couperose leiden tot gevoelens van schaamte en onzekerheid over het uiterlijk.

N.B. Couperose dient te worden onderscheiden van de aandoening Rosacea, waarbij naast de rode vlekken en uitgezette bloedvaatjes ook andere verschijnselen optreden.

Direct online een afspraak maken? Klik op de knop hiernaast!
Online afspraak maken

Bel mij terug

Vul uw telefoonnummer hieronder in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

 

Een medewerker spreken

Liever direct iemand spreken voor een afspraak?
Wij zijn bereikbaar op:

020 64 65 573bel ons nu

Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening met roodheid, uitgezette bloedvaatjes (zoals bij Couperose). Andere klachten bij Rosacea zijn een stekend en branderig gevoel in het gezicht, een droge huid en een grove huidstructuur. Een ernstige vorm van Rosacea kenmerkt zich door de aanwezigheid van ontstekingen, zoals rode bultjes, puistjes, zwellingen en soms zelfs grotere ontstekingen. De klachten zijn vooral aanwezig op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. In het ergste geval kunnen ook de ogen worden aangetast.

De precieze oorzaak van Rosacea is niet bekend. Mogelijk is de aandoening genetisch bepaald. Ook zouden er aanwijzingen zijn, dat micro-organismen een rol spelen bij het ontstaan van Rosacea. De aandoening komt vooral voor bij mensen met een lichter huidtype. Evenals bij Couperose (zie hierboven) verergeren de volgende factoren de verschijnselen van Rosacea: zonblootstelling, temperatuurverschillen, inspanningen, stress, hete spijzen en dranken, specerijen, alcohol en chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes en zalven.

Rosacea komt vaker voor bij vrouwen, maar bij mannen zijn in het algemeen de verschijnselen ernstiger. Deze huidaandoening treft bijna 10% van de bevolking. De eerste verschijnselen treden vaak op tussen de 30 en de 60 jaar. De aandoening begint sluipend, maar kan soms plotseling opvlammen. Door de verschijnselen van Rosacea kunnen bij mensen gevoelens van schaamte, onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaan, hetgeen soms kan leiden tot depressie.

Vooral vanwege het negatief effect op het zelfbeeld van mensen met Couperose en Rosacea, is het van belang om zo snel mogelijk in te grijpen. Met de juiste behandeling en adviezen kunnen wij u weer een zelfverzekerde uitstraling te geven.

Bodyline Beauty & More heeft effectieve behandelingen om Couperose en Rosacea aan te pakken. Daarnaast kunnen wij u advies geven over de nodige dagelijkse verzorging, om uw huid in goede conditie te houden, uitdroging tegen te gaan, de huidfuncties te stimuleren en niet onbelangrijk de behandeling(en) te ondersteunen.

Onze behandelingen bij Couperose en Rosacea

Heeft u Couperose of lijken uw klachten meer op Rosacea? Wilt u wat doen aan uw klachten? Heeft u vragen over uw huidprobleem of over onze behandelingen? Bel of kom langs en maak een afspraak voor informatie of voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek! Wij geven u een advies op maat!

Wilt u al onze behandelingen bekijken? Klik op de knop hiernaast!
Behandelingen

Wilt u liever telefonisch contact of per e-mail?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zsm contact met u op.

 

Een medewerker spreken

Liever direct iemand spreken voor een afspraak? Wij zijn bereikbaar op:

020 64 65 573bel ons nu