couperose voor
couperose na

Bodyline Beauty & More

Hectorstraat 22
1076 PS Amsterdam
020 64 65 573
info@bodyline-amsterdam.nl

Couperose

Couperose kenmerkt zich door rode vlekken en ontsierende uitgezette bloedvaatjes die voornamelijk op de wangen, neus en op de kin te zien zijn. Een couperose gevoelige huid is te omschrijven als rood, droog en gevoelig. Soms kan de aandoening gepaard gaan met branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige adertjes in de huid slapper zijn geworden waarna ze zijn gaan verwijden.

Een belangrijke oorzaak van couperose is erfelijkheid. Mensen met lichtere huidtypen hebben meer kans op het krijgen van couperose. Daarnaast is bekend dat factoren als zonblootstelling, temperatuurverschillen, inspanningen, stress, hete spijzen en dranken, specerijen, alcohol en chronisch gebruik van corticosteroïd bevattende crèmes en zalven, couperose kunnen uitlokken of verergeren.

Couperose komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Meestal verschijnen de eerste tekenen vanaf 30 jaar. Hoewel het een volkomen onschuldig verschijnsel is, kan couperose leiden tot gevoelens van schaamte en onzekerheid over het uiterlijk.

N.B. Couperose dient te worden onderscheiden van de aandoening Rosacea, waarbij naast de rode vlekken en uitgezette bloedvaatjes ook andere verschijnselen optreden.

De volgende producten zijn te gebruiken bij couperose/rosacea. Deze kunt u bij ons in de salon kopen of hieronder bij ons bestellen: