Bodyline Beauty & More
wat te doen bij acne

Bodyline Beauty & More

Hectorstraat 22
1076 PS Amsterdam
020 64 65 573
info@bodyline-amsterdam.nl

Acne

Acne, ook wel (jeugd)puistjes genoemd, is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Hoewel acne een vrij ‘gewoon’ verschijnsel is, wordt het veelal ervaren als zeer hinderlijk en ontsierend en kan het bij sommigen een zodanig negatief effect op het zelfbeeld geven, dat de aandoening het leefpatroon ernstig beïnvloed. Vooral in verband met deze psychosociale reden, maar ook ter voorkoming van complicaties als littekens, is het van belang om bij acne snel in te grijpen. Met de juiste behandeling naast een goede thuiszorg, kunnen wij uw huid weer helemaal in balans brengen en uw zelfbeeld herstellen.

Acne is een ontsteking van verstopte poriën in de huid. Door overmatige talgproductie en oude huidcellen raken de poriën verstopt. De overvloedige talg kan niet afgevoerd worden en er ontstaat een ontsteking door de aanwezigheid van bepaalde bacteriën. De ontstekingen uiten zich in de vorm van rode puistjes, onderhuidse bultjes en witte en zwarte puntjes (de zogenaamde mee-eters). Oorzaken die mede van invloed kunnen zijn op het ontstaan van acne, zijn o.a. erfelijkheid, medicatie, voeding, hormonen maar ook het gebruik van verkeerde huidproducten. Vrijwel iedereen krijgt er in meer of mindere mate mee te maken. Behalve in het gezicht kunnen acne voorkomen op de rug, de schouders, de borst, en in de hals en nek.

Behandelingen en coaching:

Aan de hand van een behandelplan op maat, verdwijnen acne in de meeste gevallen voor een groot deel of helemaal. Het resultaat van de behandelingen is mede afhankelijk van het eetpatroon en van de dagelijkse verzorging. Onze coaching bestaat o.a. uit het geven van advies over voeding, ondersteunende voedingssupplementen en de dagelijkse huidverzorging. De behandelingen samen met de aanpassingen in voeding en de juiste dagelijkse huidverzorging zorgen ervoor dat uw huid weer in goede conditie komt en gehouden wordt en u zich weer zelfverzekerd zult voelen met een mooie gave huid.

De volgende producten zijn te gebruiken bij acné. Deze kunt u bij ons in de salon kopen of hieronder bij ons bestellen: