Striae

Striae, ook wel groeistrepen genoemd, zijn strepen die in de huid kunnen ontstaan wanneer de huid extreem uitgerekt wordt. Het bekendste voorbeeld zijn striae op de buik van een zwangere vrouw, de zogenaamde zwangerschapsstriemen. Striae kunnen ontstaan op buik, borsten, billen of dijen. Behalve bij zwangere vrouwen, komt het verschijnsel striae vaak voor in de pubertijd, bij adipositas (overgewicht), bij bodybuilders en bij personen die aan het syndroom van Cushing (een aandoening met o.a. vetopstapeling en gewichtstoename) of aan het syndroom van Marfan (een erfelijke bindweefselaandoening) lijden.

Striae ontstaan doordat het bindweefsel onderhuids als het ware scheurt door té grote spanning die ontstaat als gevolg van sterke gewichtstoename, zwangerschap, groei spurts in de pubertijd of wanneer de spieren zich te snel ontwikkelen. Hierdoor verliest de onderhuid (dermis) haar elasticiteit en wordt de productie van collageen ontregeld. Het is niet pijnlijk, maar leidt tot paarsrode strepen die na enige jaren in witte littekens overgaan. De strepen zijn meestal zigzaggend maar lopen ruwweg parallel aan elkaar en aan de lichaams-as. De strepen zijn vooral ontsierend en kunnen emotionele gevolgen hebben. Onze behandelingen zijn er op gericht om striae minder opvallend te maken en het bindweefsel te versterken.

Bodyline Beauty & More heeft effectieve behandelingen om striae aan te pakken. Daarnaast kunnen wij u advies geven over de nodige dagelijkse verzorging om uw huid in goede conditie te houden, uitdroging tegen te gaan, de huidfuncties te stimuleren en niet onbelangrijk de behandeling(en) te ondersteunen.

Onze behandelingen bij striae

Wilt u wat aan uw striae laten doen? Heeft u vragen over uw huidprobleem of over onze behandelingen? Bel of kom langs en maak een afspraak voor informatie of voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek! Wij geven u een advies op maat!

Bekijk al onze behandelmethodes voor meer informatie.