Cryolipolyse

Bodyline Beauty & More is gespecialiseerd in afslankmethoden. Cryolipolyse is één van de behandelingen die Bodyline Beauty & More aanbiedt om af te slanken en/of uw lichaam weer in shape te brengen, maar ook om de verouderingsverschijnselen van gezicht en hals aan te pakken. Met de Cryolipolyse behandeling is het mogelijk dát vetrandje, dat je met sporten en diëten niet weg krijgt, definitief te laten verdwijnen. Het principe van Cryolipolyse is gebaseerd op koeling van de onderhuidse vetcellen, waardoor deze kapot gaan. De methode is pijnloos, veilig en betrouwbaar én er komt geen operatie of verdoving aan te pas, waardoor er ook geen sprake is van een herstelperiode na de behandeling. Naast het vernietigen van vetcellen, zorgt de Cryolipolyse behandeling voor versteviging van de huid en heeft de behandeling een liftende werking. Bij Bodyline Beauty & More bent u aan het goede adres om zowel uw figuur als uw gezicht er weer strakker, mooier en jonger uit te laten zien.

Bodyline Beauty & More mag zich Nederlands Cryoinstituut noemen.

Het toepassen van Cryolipolyse om onderhuids vet te verwijderen en de veiligheid en betrouwbaarheid van deze methode zijn wetenschappelijk bevestigd.

Het woord Cryolipolyse zegt het al, het verteren/vernietigen van vet door koude (cryo betekent koude, lipo vet en lysis verteren/vernietigen).

Opmerking
In plaats van “Cryolipolyse” worden ook wel de termen “vetcel bevriezing” en “coolsculpting” gebruikt. De naam “coolsculpting”, een vorm van Cryolipolyse, is echter geregistreerd als handelsmerk door Allergan. Deze term mag uitsluitend gebruikt worden wanneer bij de Cryolipolyse behandeling gebruik gemaakt wordt van de apparatuur van Zeltiq (Allergan). Wij, Bodyline Beauty & More gebruiken gewoon de naam Cryolipolyse.

De methode

Vetverwijdering

Cryolipolyse is een methode waarbij de huid wordt gekoeld. Hierbij worden de vetcellen in het onderhuidse vetweefsel door de blootstelling aan koude, vernietigd. Vetcellen zijn namelijk veel gevoeliger voor kou dan andere weefselcellen. Door de blootstelling aan kou, gaan de vetcellen als het ware krimpen totdat ze op enig moment kapot barsten. Het moment van kapot barsten van de vetcel is bij 4°C. In de weken na de behandeling worden de restanten van de kapotte uiteengevallen vetcellen geleidelijk op natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd. Cryolipolyse bereikt alleen de vetcellen vlak onder de huid, de buitenste laag. Deze onderhuidse vetlaag is namelijk slecht doorbloed en moeilijk weg te krijgen met sporten en diëten. In tegenstelling tot de dieper liggende vetlagen die juist door te bewegen en te diëten goed aangepakt kunnen worden. Cryolipolyse veroorzaakt geen schade aan omliggend weefsel, en niet onbelangrijk, na behandeling zijn de behandelde onderhuidse vetcellen definitief verdwenen.

hoe werkt cryolipolyse

De illustraties hierboven brengen in beeld wat er bij Cryolipolyse gebeurd:

 1. Hardnekkige onderhuids vetweefsel verdwijnt moeilijk met dieet en/of oefeningen.
 2. De huid met vetcellen wordt (soms onder vacuüm) extreem gekoeld.
 3. De koeling vernietigd de onderhuidse vetcellen. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn.
 4. De vetcellen worden geleidelijk door het lichaam afgevoerd. Het resultaat begint langzaam zichtbaar te worden.
 5. Na een week of 6 heeft de behandeling haar werk gedaan. Een significante afname van de vetlaag is meetbaar.
 6. Verbeterd uiterlijk in het behandelde gebied door vet vermindering.

!! Belangrijk: Om de afvoer van de door de Cryolipolyse ontstane afvalstoffen te bevorderen, is het van belang dagelijks 1,5 tot 2 liter water te drinken.

Versteviging
Naast het verwijderen van de vetcellen, heeft Cryolipolyse een verstevigende werking op de huid. Door de behandeling met kou, wordt de bloedsomloop, en daarmee de toevoer van zuurstof onderhuids, bevorderd. De toename van zuurstof stimuleert de aanmaak van collageen in de huid, maar ook de aanmaak van Elastine en Hyaluronzuur neemt toe, waardoor de huid weer soepel, glad, stevig en strak wordt. Dit betekent dat voor de behandeling van bijvoorbeeld cellulitis (sinaasappelhuid), maar ook voor de behandeling van verouderingsverschijnselen van het gezicht en de hals, zoals rimpels, plooien, wallen, hangwangen en onderkin, Cryolipolyse een uitstekend behandeling is, die bijdraagt tot huidverjonging. Zie voor meer informatie over verouderingsverschijnselen van de huid Anti-aging/Huidverjonging.

Probleemzones

Zones voor vetverwijdering

 • Borst (rondom)
 • Buik
 • Taille
 • Love handles
 • Billen
 • Heupen
 • Zadeltassen
 • Bovenbenen
 • Bovenarmen
 • Rug

Zones voor versteviging/liften

Het gezicht en de hals: met name verouderingsverschijnselen als onderkin, hangwangen, wallen, rimpels en plooien maar ook roodheid.

Resultaten

Afslanken/vetvermindering
De resultaten van de Cryolipolyse behandeling op het lichaam (buik, billen, bovenbenen enz.) zijn reeds na één behandeling te meten. Veelal is de omvang na één behandeling 1 à 2 cm afgenomen. Het effect van de behandeling, de vetvermindering waardoor vermindering van omvang, wordt echter pas na 6 tot 8 behandelingen gezien. Tussen de behandelingen zit twee weken, zodat het lichaam voldoende tijd heeft om de afvalstoffen van de afbraak van de vetcellen, te verwerken. De afvoer van de afvalstoffen blijft nog langer doorwerken, waardoor de resultaten tot 6 maanden na de behandeling nog verbeteren. De resultaten van de Cryolipolyse behandelingen kunnen per persoon verschillen en zijn afhankelijk van lichaamsconditie, leeftijd én de tijd dat het lichaam het vet heeft opgeslagen.

voor en na 16 weken resultaat
voor en na 8 weken resultaten

Verstevigen/liften
Cryolipolyse behandelingen van het lichaam, zorgen naast onderhuidse vetvermindering ook voor versteviging van de huid in de behandelde gebieden.

Voor het verstevigen van de huid bij verouderingsverschijnselen van bijvoorbeeld gezicht en hals, wordt een kuur geadviseerd van twee behandelingen per week totdat het gewenste resultaat bereikt is. Vervolgens wordt eens per maand een onderhoudsbehandeling geadviseerd. Vanaf de eerste behandeling is het effect op de huid zichtbaar. De rimpels zijn minder zichtbaar, de huid is strakker, kortom de huid oogt frisser en straalt weer en u lijkt jonger.

Voordelen, bijwerkingen en nadelen

De voordelen van Cryolipolyse zijn:

 • Gericht, snel, veilig, effectief en definitief
 • Geen invasieve behandeling! Geen injecties, geen operatie, geen verdoving, geen pijn en geen herstelperiode. Direct na de behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden zonder problemen oppakken.

De bijwerkingen van een Cryolipolyse-behandeling zijn tijdelijk. Ze verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de nazorg. Voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Plaatselijke gevoelloosheid
 • Blauwe plekken
 • Lokale roodheid
 • Een beurs gevoel

De nadelen van Cryolipolyse:
Het belangrijkste nadeel van de Cryolipolyse behandeling is dat de behandeling niet voor iedereen geschikt is. Cryolipolyse is eigenlijk ontwikkeld voor volwassenen met een gezond eetpatroon en lichaamsgewicht, waarbij sporten niet voldoende is om de probleemzones te verhelpen.

Cryolipolyse is niet geschikt:

 • Om gewicht te verliezen.
 • Voor personen met obesitas of ernstig overgewicht; personen met een BMI hoger dan 30.
 • Voor personen jonger dan 18; de reden hiervoor is dat mensen in die leeftijd nog volop vetcellen aanmaken.
 • Voor personen met schommelingen in gewicht; hartkwalen; zwangerschap; epilepsie; ernstige ziekte.

Wij zijn aangesloten bij Anbos en de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH).

    

Wetenschappelijke onderbouwing

 • Shari R Lipner, Cryolipolysis for the treatment of submental fat: Review of the literature, Journal of Cosmetic Dermatology, 17, 2, (145-151), (2018)
 • Dr Ilaria Marelli, Study of the cryo lipolysis – Safety and effectiveness in relation to effect obtained on reduction of localized fat deposits.

Apparatuur

De apparatuur waarmee Bodyline Beauty & More de Cryolipolyse behandelingen uitvoert zijn:

 • Cryo 21

Het gebruik van de Cryo 21 is volledig manueel. Met de Cryo 21 kunnen wij een lichaams- of gezichtszone plaatselijk behandelen. Met behulp van een beweegbare kop wordt de huid van de te behandelen zone, gekoeld.

Voor versteviging van de gezichtshuid wordt gebruik gemaakt van een speciale kop. Hiermee kunnen we uw gezicht liften, rimpels en plooien verminderen, voeden, verzachten en hydrateren, kortom de huid herstellen.

Hoewel de Cryo 21 ook gebruikt kan worden voor de behandeling van grotere zones, de lichaamszones, gebruikt Bodyline Beauty & More, de Cryo 21 hoofdzakelijk voor de kleinere zones van gezicht en hals. De belangrijkste reden hiervoor is dat deze manuele toepassing fysiek nogal belastend is voor de medewerker die de behandeling uitvoert.

 • ICE Shaping

Het gebruik van de ICE Shaping machine wordt computer gestuurd en gecontroleerd met behulp van de door de behandelaar ingevoerde gegevens. Een manueel programma is ook in te stellen.

Met de ICE Shaping is het mogelijk om in één keer grotere gebieden te behandelen. Ook is het mogelijk om in één sessie 4 zones te behandelen. Ter bescherming van de huid, wordt eerst folie over het te behandelen gebied gelegd. Vervolgens worden de cryokoppen op het te behandelen gebied geplaatst en wordt de huid vacuüm gezogen. Daarna wordt het apparaat aangezet en worden de koelende panelen in de koppen geactiveerd. De temperatuur van de huid wordt gekoeld op 4°C. De duur van de behandeling hangt af van de gebieden die behandeld worden en kan variëren van 3 kwartier tot 3 uur.

 

Voorafgaand aan de Cryolipolyse behandeling vindt een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt besproken wat uw wensen zijn, indien nodig doen we een huidanalyse en we bespreken wat de mogelijkheden zijn. In overleg met u wordt er een “behandelplan” opgesteld. De Cryolipolyse behandelingen worden in kuurvorm aangeboden. Daarnaast adviseren wij in een goede thuisbehandeling, voeding en voedingssupplementen om het effect van de Cryolipolyse behandeling te ondersteunen.

Heeft u last van cellulitis, een vetrandje, dikke bovenbenen of kipfiletjes onder de armen, die niet weggaan ondanks al het sporten en gezond eten? Begint uw gezicht wallen, rimpels en plooien te vertonen of heeft u couperose? Cryolipolyse is dé manier om uw gezicht en uw body weer in shape te krijgen en dat zonder operatie. Heeft u vragen over afslanken of over onze behandelingen? Bel of kom langs en maak een afspraak voor informatie of voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek! Wij geven u een advies op maat!

Bekijk al onze behandelmethodes voor meer informatie.