Het jaar is alweer bijna afgelopen en dat betekent dat we je graag meenemen in de nieuwste trends wat betreft permanente make-up!

Het “wake up met make up” effect is al jaren, en ook weer dit jaar, erg populair. Alles strak, gestroomlijnd en donkere contouren was de wens van velen. Wij verwachten dat in 2022 er veel meer aandacht zal zijn voor natuurlijke varianten van permanente make-up.

3D Hairstroke techniek

Naast de normale methode van pmu voor wenkbrauwen zoals Ombre brows of Powderbrows, is het ook mogelijk om je wenkbrauwen een driedimensionale uitstraling te geven. Dit doen we dus met de 3D hairstroke techniek.
Hierbij worden de wenkbrauwhaartjes nagemaakt en wordt met een dunne naald of mesje pigment als kleine streepjes in de huid aangebracht in de haargroeirichting. Door een afwisseling te gebruiken van streepjes en geen streepjes krijg je heel natuurlijk, vol en driedimensionale wenkbrauwen die niet van echt te onderscheiden zijn!

permanente-makeup

Permanente make-up voor ogen / eyeliner

Wat betreft permanente make up is de eyeliner ook niet weg te denken uit de trends van 2021. Éen van de nieuwste trends is een smudged eyeliner met een smokey eye-effect, dat enkel op de vleugel van het ooglid geplaatst is. De finishing touch wordt gemaakt met een champagne-tint die een shimmer achterlaat op het ooglid.

PMU voor de lippen

Het heeft even geduurd, maar we beginnen in Nederland nu ook echt in de hype te komen van permanente make-up voor lippen. Een smalle- dunne boven of onderlip kan je corrigeren waardoor deze veel voller lijkt dan voorheen. Bovendien is het ook mogelijk om de afwezigheid van lippenrood te verhelpen door de lippen gedeeltelijk, dit heet shadow liner, of volledig te behandelen, dit heet full lips. Het grote voordeel is dat er allemaal verschillende opties beschikbaarzijn en deze behandelingen kunnen er voor zorgen dat je geen lipstick meer nodig hebt.

Permanente make-up door een vergunning hebbende

Wist jij dat het verboden is om permanente make-up te plaatsen als de beauty eigenaar geen vergunning heeft? Gezien de populairiteit steeds hoger wordt, komen er ook meer beautysalon-eigenaars die permanente make-up plaatsen zonder zich aan de regels te houden. Dit is voor jou een groot risico! Een vergunning krijgt een eigenaar alleen als blijkt dat deze hygienisch werkt. Zorg er dus voor dat je altijd controleerd of de plek waar je jouw pmu laat zetten ook wel een vergunning heeft! Uiteraard kan je bij Body-Line ervanuit gaan dat we netjes werken en een vergunning hebben.