Permanente make-up (PMU)

Permanente make-up (PMU) wordt ook wel cosmetische pigmentatie genoemd. Bij deze techniek wordt door middel van een ultradunne naald kleurpigment in de huid aangebracht. Permanente make-up zou je kunnen zien als een “oppervlakkige tatoeage”. In vergelijking met een tatoeage wordt er bij het aanbrengen van permanente make-up gewerkt met pigment i.p.v. inkt en wordt de kleur minder diep in de huid aangebracht. Hierdoor kan, hoewel permanente make-up over het algemeen altijd aanwezig blijft, de intensiteit van de permanente make-up in de loop van de tijd vervagen. Of en de mate waarin varieert echter per persoon. Dit heeft onder meer te maken met cel-vernieuwing, het afweersysteem en de invloed van UV-licht.

Het aanbrengen van permanente make-up is precisiewerk en vraagt om vakmanschap en betrouwbare apparatuur. Onze permanente make-up behandelingen worden geheel volgens de landelijke richtlijnen voor veiligheid en hygiëne verricht. Bij ons, Bodyline Beauty & More, kunt u al vanaf 1995 terecht voor permanente make-up. U bent dus bij ons aan het goeie adres voor het aanbrengen van permanente make-up. Het zetten van permanente make-up is één van onze specialiteiten.

Permanente make-up is een perfecte oplossing als aanvulling voor langere tijd op uw natuurlijke uiterlijk. Met permanente make-up kunt u er immers op elk moment van de dag verzorgd uitzien. Nooit meer last van uitlopende make-up! Maar permanente make-up kan ook uitkomst bieden voor mensen die:

  • ontevreden zijn over hun oogopslag, de vorm van hun wenkbrauwen of hun lippen.
  • weinig tijd hebben, en er toch verzorgd uit willen zien
  • veel sporten, transpireren
  • het niet goed kunnen zien / contactlenzen dragen
  • allergisch zijn voor make-up
  • door ziekte en behandeling geen haargroei meer hebben

Permanente make-up is voor bijna iedereen toegankelijk. In een enkel geval o.a. bij bloedstollingsproblemen, wordt permanente make-up afgeraden. Maar er zijn meerdere redenen om permanente make-up af te raden. Vraag het onze specialisten.

Voor het toepassen van permanente make-up zijn geschikt de wenkbrauwen, de ooglijnen (eyeliner) en de lippen. Voor zowel wenkbrauwen, ooglijnen als lippen hebben we de beschikking over verschillende kleurstellingen om tot een optimaal, bij u passend, resultaat te komen.

Wenkbrauwen
Ontbrekende, dunne of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen kunnen we met behulp van permanente make-up corrigeren/herstellen tot mooi gevormde wenkbrauwen. Bij Bodyline Beauty & More is het ook mogelijk uw wenkbrauwen een driedimensionale uitstraling te geven met de 3D Hairstroke methode (zie betreffende pagina).

Ogen
Een optische vergroting van het oog bereiken we door een lijn aan te brengen op de rand van de boven en de onder wimper. Door de dieptewerking, zal uw oogopslag weer sprekender worden.

Lippen
Smalle boven- en/of onderlip kunnen we door de liprand (de zogenaamde lipliner) te corrigeren, voller laten lijken. Ook kunnen we de afwezigheid van lippenrood of te flets lippenrood verhelpen door de lippen deels (shadow liner) of helemaal (full lips) te behandelen. Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren of meer dekkende kleuren zijn vele variaties mogelijk en is het zelfs mogelijk dat u geen lipstick meer nodig heeft!

Wij werken met een vergunning van de GGD Amsterdam en volgens landelijk opgestelde richtlijnen op het gebied van veiligheid en hygiëne!!

Voorafgaand aan een behandeling, krijgt u tijdens een gratis en vrijblijvende intake, uitgebreide informatie over de mogelijkheden en worden uw wensen besproken. Wanneer u besloten heeft voor permanente make-up zullen we, naast de mogelijkheden voor wat betreft vorm en kleur, aandacht besteden aan voor- en nazorg maatregelen, zodat u verzekerd bent van een optimaal resultaat.

Heeft u vragen over Permanente make-up of over onze andere behandelingen? Bel of kom langs en maak een afspraak voor informatie of voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek! Wij geven u een advies op maat!

Bekijk al onze behandelmethodes voor meer informatie.