Ontspanningsmassage

Heeft u last van stress met als gevolg gespannen nek-, rug- en schouderspieren? De klassieke ontspanningsmassage heeft een kalmerende en rustgevende werking.

De klassieke massage kan op verschillende lichaamsdelen worden toegepast – benen, rug, nek, voeten, armen, buik en gezicht. De behandeling kan in tijd variëren van 30 tot 90 minuten. Tijdens de massage wordt gebruikt gemaakt van rustgevende muziek en neutrale of aromatische olie.

Nek- en rugmassage

In de schouders en nek bevindt zich vaak veel spanning. Gespannen achter de computer werken of een te grote last op de schouder nemen zijn bekende oorzaken. Spanning in die spiergroep is ook vaak de oorzaak van hoofdpijn. Regelmatige schouder en nekmassage kan spanning verlichten en klachten voorkomen.

De nek- en rugmassage richt zich op het nek-schouder en het lage rug gebied. Tijdens de massage wordt u zich bewust van de aanwezige spanningspunten in de spieren. Door gebruik te maken van verschillende handgrepen en intensiteiten van handelen, worden de spieren beter doorbloed. Hierdoor verbetert de beweeglijkheid en dat heeft een verlaging van de spierspanning tot gevolg.

 

Hot Stone massage

Bij een Hot Stone massage maken we gebruik van voorverwarmde, door de natuur gepolijste basalt stenen. Deze zijn zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium, waardoor ze warmte zeer goed kunnen opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. Door de combinatie van warmte en beweging kunnen we dieper in het spierweefsel doordringen. De warmte van de stenen geeft een zeer aangenaam gevoel zodat het lichaam op natuurlijke wijze ontspant.

De Hot Stone massage heeft een ontgiftende en ontspannende werking door de combinatie van de warme stenen en oliën. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. Deze stenen zijn speciaal voor dit doel gezocht in Mexico, ze hebben een zeer hoog percentage aan ijzer en magnesium waardoor ze extreem sterk en compact zijn.

Lymfedrainage massage

Lymfedrainage is een zachte massagevorm, die het lymfestelsel stimuleert in zijn functie van afvoeren van lichaamsvochten en afvalstoffen. Het verhoogt de immuniteit, verlaagt de stress en optimaliseert het hormonale systeem.

Het neurovegetatieve zenuwstelsel wordt in evenwicht gebracht, wat een diepe ontspanning geeft. Door ongeval, ziekte of stress kan de natuurlijke drainage van het lichaam worden verstoord, waardoor zichtbare en onzichtbare oedemen ontstaan. Oedemen zijn onnatuurlijke ophopingen van vocht.

Deze oedemen kunnen zich bijvoorbeeld manifesteren als hoofdpijn, voorhoofds-
holteontsteking, of concentratieproblemen. Vochtophopingen kunnen zich ook voordoen bij orgaanstoringen zoals bij de ziekte van Crohn of na liposuctie en bij lymfeoedeem.

Lymfedrainage is uiterst geschikt voor de behandeling van oedeem en cellulite.

Cosmetische bindweefselmassage

De cosmetische bindweefselmassage is gericht op het stimuleren van de doorbloeding in de huid, onderhuids bindweefsel en onderhuids vetweefsel. Hierdoor worden de weefsels voorzien van de voedingsstoffen uit het bloed en worden gif- en afvalstoffen afgevoerd.

Het gevolg is een gezonde, vitale huid en zuiver bind- en vetweefsel. Op de langere termijn werkt deze massage tegen cellulite, striae en andere verslappingen van de huid. Tevens geeft de methode balans in lichaam en geest.

De massage bestaat uit een rugbehandeling en een lokale massage. De rugbehandeling maakt blokkades vrij via de rug, om de lokale behandeling te versnellen. We kunnen dan kijken hoe u ‘letterlijk’ in uw vel zit. Bij de lokale massage wordt het probleemgebied behandeld, om verklevingen en verstoringen in het bindweefsel aan te pakken.